søndag 18. juli 2010

Turist i egen by

Man kan si, og mange gjør det, at Oslo ikke er en sykkelvennlig by, men jeg vil allikevel påstå at Oslo har en størrelse som er skapt for sykkel som framkomstmiddel. Du kan nå fra grense til grense innen kort tid med et par pedaler og greie bein.

Du skal ikke krysse landegrensene for å være legitim turist i egen hovedstad. Holmenkollbakken, den nye, som jeg hittil bare har sett fra avstand var søndagens mål. Men først en tur gjennom skauen, nærnaturens egen arkitektur, men faktisk også noen turister med fremmed mål og kamera i snor over brystkassa. Mennene først og damene kokett noen skritt bak.
[Bilde: Naturens eget ovarenn. Eller unnarenn. Kul'n er det i hvert fall ikke]

Holmenkollbakken er et imponerende skue på nært hold! Et fascinerende byggverk med elegant fasong. Absolutt severdig. Både byggverket og utsikten.

Litt skuffa over at man ikke kunne gå trappene opp til toppen, men med en is sammen med turistene var oppholdet på platået godkjent  fra min side før turen gikk ytterligere noe vestover, inn i skauen og nye oppoverbakker.

Også i dag ble det kaffe og bolle på nye Kikutstua, som har blitt riktig så innbydende med den siste utvidelsen, før finaleetappen hjem.

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar