mandag 3. juni 2013

Svalbard - et særskilt stykke Norge

Nasjonen Norge er så mangt. Og noe er noe helt for seg selv. Som Svalbard og
Spitsbergen; Et bittelite frimerke av et samfunn, men du store all verden så storslagent i sin annerledeshet og velde av fjelde. Isbreer, gruvedrift og polarekspedisjoner har satt sine tydelige spor for evig tid, og i grunnen lite som minner om fastlandsNorge (sett fra  en turists øyne).

                      
   

Perfekte forhold under Spitsbergen maraton og Spitsbergenmila med sol og lite vind. Uvant med såpass "lunkent" starttempo, og strategien med å finne en rygg å henge på holdt bare 10 meter.  Beina fikk løpe som de ville så da gikk det strake veien i tet til mål med fornuftig restitusjonsinntak av cola og rosinboller (endelig en løpsarrangør som kunne tilby noe annet bananer. Av naturlige årsaker).
Stort og solid støtteapparat og antall supportere underveis. Omvendt proporsjonalt med folketallet sammenliknet med Oslo. Vel så mange utenlandske som norske deltakere. Løpet fortjener flere deltakere. Flottere løpsomgivelser kan man ikke få.
Stillestående rett-opp-og-ned-hopp med linjal i ryggen. Foto: Kari Anne Sund
Hvem skulle tro at sesongens grilldebut skulle skje i solsteika i Longyearbyen? Joda, 1. juni lå grillosen over øya. Kyllingfilet i lompe. Med ketchup. Fortspist mat.


Og skisesongen 2012/2013 var ikke over! Det ble en flott "påsketur" over Gruve 7.

Med børse og feller

 



1 kommentar:

  1. Et herlig sted, enten det er for ekspedisjon eller jobbintervju. Kan anbefale Spitsbergen skimaraton.

    Nina

    SvarSlett