lørdag 1. mars 2014

Det er håp i oppgåtte fiskebein

Landet later til å ha delt seg i to nå; de som synes at nå er det nok vinter - mer enn nok!, og de som klager over at vinteren later til å være over, og at skiføret er borte. 

Jeg har ingen ambisjoner om å trøste den første grupperingen. Se på kalenderen - våren vil snart komme uansett.
Til den andre grupperingen vil jeg opplyse at vinteren lever i beste velgående flere steder på østlandsområdet. Man trenger ikke reise milevis av gårde til fjells eller gå i kø på Sjusjøen.

Noen få høydemetre over Oslogryta, litt lenger nord, der tynges trærne fremdeles av snøen og skispor krysser i alle himmelretninger. 
Ugreit å få disse fiskebeina i halsen. Mellom Lygna og Brovoll.

Lygna - Glittretur ble omgjort til Lygna - Harestua i år, men det var et veldig bra alternativ. Kanskje bedre enn originalen. Her kunne man faktisk ski ut-ski inn fra/til perrongen på Harestua stasjon, kombinert med en plass på Skiforeningens oppsatte buss til Lygna på morgenkvisten. Det var unormalt få mennesker med denne bussen i år. Det pleier jo være flere busser. Tror ikke folk vet hvor flotte forhold det fremdeles er inne i skogen.

Om denne turen - som forrige uke var den neste - ble den beste, har jeg ikke tatt stilling til, men det ble den lengste så langt i sesongen.
Perfekt med zeroski, masse snø, trikkeskinner hele veien, lite folk og vakkert landskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar